Закон і Бізнес


В Україні з'явиться Уповноважений з питань державного боргу


11.03.2015 17:19
1973

Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом є уповноваженою Кабінетом Міністрів України посадовою особою, на яку покладається виконання завдань з питань управління державним боргом.


Це передбачено постановою Кабміну від 11 березня 2015 №88 "Питання Урядового уповноваженого з питань управління державним боргом", якою зокрема затверджено Положення про Урядового уповноваженого з питань управління державним боргом.

Урядовий уповноважений підпорядковується Міністрові фінансів, призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій Міністра фінансів.

Положенням передбачено, що Урядовий уповноважений відповідно до покладених на нього завдань:

1) подає Міністрові фінансів пропозиції щодо покращення структури державного боргу;

2) бере участь у підготовці та опрацюванні проектів актів законодавства з питань, що належать до його компетенції;

3) взаємодіє з центральними і місцевими органами виконавчої влади, іншими державними органами, тимчасовими консультативними, дорадчими та іншими органами, що утворені Кабінетом Міністрів України, а також з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, державними банками, державними підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до його компетенції;

4) взаємодіє з відповідними органами іноземних держав і міжнародних організацій з питань, що належать до його компетенції.

Закон і Бізнес