Закон і Бізнес


Потерпіла готова внести заставу за Царевич

не має жодних претензій до судді


06.03.2015 13:01
35477

Потерпіла від «неправосудного» рішення судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич у справі про адміністративне правопорушення Софія Атлантова не має жодних претензій до судді у зв’язку із винесеним нею рішенням і навіть готова внести заставу за О.Царевич, якщо суд обере цей запобіжний захід.


Про це в коментарі виданню «Закон і Бізнес» заявила сама С.Атлантова.

В коментарі "ЗіБ" С.Атлантова пояснила, що не оспорювала судове рішення, оскільки вона майже не користується автомобілем. На питання щодо претензій до суддів О.Царевич, потерпіла зазначила: "В принципі, я не особливо постраждала. У мене ці права лежали на поличці, я все одно дуже рідко вожу автомобіль, і то - з великою обережністю. Мені здається перебільшеним таке переслідування судді. Якщо її рішення грунтувалося на показаннях інспектора ДАІ, то було б дивно, якби вона зробила якийсь інший висновок, прийняла інше рішення. До того ж, якщо потрібно буде вносити заставу за суддю О.Царевич, я навіть можу в цьому взяти участь. Мені її по-людськи шкода, що на неї таке звалилося".

С.Атлантова також відзначила, що від прийнятого рішення її права як громадянина України не постраждали. "Після прийнятого рішення для мене нічого не змінилося" - сказала вона.

Нагадаємо, О.Царевич  підозрюється  у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті  375 (Ухвалення завідомо неправосудного  судового рішення з мотивів особистої зацікавленості) Кримінального кодексу України. Рішення, яке прокуратура вважає неправосудним, ніким не було оскаржене, включаючи саму прокуратуру, яка мала на це право, і набрало законної сили.

Сама О.Царевич переконана у законності того рішення, через яке її сьогодні переслідують органи прокуратури: «Якби я знала заздалегідь, які випробування мене чекатимуть в майбутньому за прийняте в січні 2014-го рішення, то я б від нього не відмовилася. Воно було б таким самим, як і рік тому. Адже, на мою думку, це рішення єдине, яке я могла прийняти, бо воно — законне. Я ніколи не відступаю від букви закону».

Закон і Бізнес