Закон і Бізнес


Рада вводить обмеження щодо трансляції реклами


03.02.2015 16:43
2145

Трансляція (ретрансляція) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що транслюються на територію України у випадку, якщо іноземні телерадіоорганізації не підпадають під юрисдикцію країн, що входять до ЄС, або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, забороняється.


Такі обмеження передбачені законопроектом №1455 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо особливостей трансляції (ретрансляції) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій)”, який сьогодній було прийнято за основу.

Трансляція вище вказаної реклами у випадку, якщо іноземні ТРК підпадають під юрисдикцію країн ЄС, або країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, дозволена за умови сплати за таку трансляцію юридичній особі України, незалежно від способу здійснення такої трансляції (ретрансляції).

Відповідне уточнення щодо особливостей ретрансляції телерадіопрограм та передач внесено і до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Закон і Бізнес