Закон і Бізнес


Нардепи хочуть призначити членів Люстраційної комісії суддів

Кого саме - незрозуміло


27.01.2015 09:41
1884

Після місяців прохань та нагадувань ВР нарешті зібралась з силами, щоб призначити своїх представників до складу Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, яка вже довгий час не працює. Наразі в Комісії є 7 членів, в той час як Закон вимагає мінімум 9.


Народні депутати О.Ляшко, Ю.Луценко, Ю.Тимошенко, О.Березюк та А.Тетерук зареєстрували проект постанови ВР №1836 “Про призначення членів Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції”.

Проектом передбачено, що фракції Радикальної партії Олега Ляшка, Народного фронту, Блоку Петра Порошенка, Об’єднання “Самопоміч” та ВО “Батьківщина” призначають по одному представнику до складу Комісії.

Однак, в документі не вказано жодного прізвища, то ж можна зробити висновок, що депутати ще не визначились зі своїми кандидатами. Хоча в такому випадку логічніше було би зареєструвати проект постанови після погодження всіх кандидатур.

На даний момент відповідний проект постанови не внесено до порядку денного роботи ВР на сьогодні, 27 січня. Ймовірно, народні обранці спробують визначитись з членами ТСК вже в лютому.

Нагадаємо, відповідно до частини п’ятої статті 4 Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» Верховна Рада України призначає до Тимчасової спеціальної комісії п’ять членів – представників громадськості, які є громадянами України та мають вищу юридичну освіту.  

Закон і Бізнес