Закон і Бізнес



1159


5 грудня 2014 року Національна школа суддів України вперше спільно з Верховним Судом України провели періодичне навчання суддів адміністративної юрисдикції з метою підвищення рівня кваліфікації для в режимі відео конференції на семінарі з деяких питань адміністративного судочинства. Тема навчання була пов’язана зі сплатою податкових зборів.

Учасниками відео мосту стали проректор Національної школи суддів України Анатолій Костенко, заступник Голови Верховного Суду України − секретар Судової палати в адміністративних справах Віктор Кривенко, судді Судової палати в адміністративних справах України Верховного Суду України, судді Вінницького, Дніпропетровського, Львівського апеляційних адміністративних судів та судді деяких окружних адміністративних судів, на які розповсюджується юрисдикція зазначених вище апеляційних судів.

У режимі відео конференції судді змогли обговорити положення правових позицій, висловлених Судовою палатою в адміністративних справах Верховного Суду України щодо податкових спорів.

У наступному році Національна школа суддів України планує продовжувати проведення заходів з підготовки суддів у режимі відео конференцій з метою одночасного охоплення значної кількості суддів у різних регіонах країни з метою підвищення кваліфікації.

Суддям, які були присутні на семінарі в різних містах, відповідними структурними підрозділами Національної школи суддів України будуть видані сертифікати.