Закон і Бізнес


Суддю звинувачують в порушенні Закону про люстрацію


02.12.2014 13:26
1653

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Валентина Самойлова 23 листопада скасувала наказ прокурора Харківської області про звільнення з посади начальника відділу роботи з кадрами Володимира Суходуба, який до того працював на посаді першого заступника прокурора Харківської області та підлягав звільненню відповідно до вимог Закону України «Про очищення влади».


В таких діях судді член Громадської ради з питань люстрації при Мінюсті Сергій Іванов побачив порушення Закону «Про очищення влади» і звернувся з відповідною заявою до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка щодо неправомірних дій судді, повідомляє "ЗіБ" з посиланням на lustration.minjust.gov.ua.

С.Іванов зазначає, що, умисно порушивши вимоги Закону України «Про очищення влади», суддя Харківського окружного адміністративного суду Валентина Самойлова свідомо скоїла умисний злочин, передбачений ст.375 КК України – постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови.

«Цілком очевидно, що випадки винесення завідомо неправосудних постанов про відновлення на посадах чиновників, що підлягають люстрації, можуть перетворитись на спосіб масового невиконання вимог люстраційного закону. Тому злочину, який скоїла суддя Самолова має бути дана відповідна правова оцінка», – вважає Іванов.

Нагадаємо, в КС надійшло подання Верховного Суду України щодо конституційності окремих положень Закону "Про очищення влади".