Закон і Бізнес


Без права на диплом

Японський абітурієнт звинувачує жіночий університет у дискримінації


№49 (1191) 05.12—12.12.2014
2517

Японець подав до суду на жіночий університет у Фукуоке, який відмовив йому у вступі. На думку абітурієнта, вуз порушив статтю конституції, що гарантує рівність усіх перед законом.


Як повідомляє агентство Франс-Пресс, чоловік також вимагає від навчального закладу відшкодування збитків у розмірі 500 тис. ієн (близько 63 тис. грн.).

На початку листопада японець хотів подати документи в університет, сподіваючись вивчитися на дієтолога. Однак керівництво виша не прийняло у нього заяву.

«Протягом 91 року ми навчали дівчат і не збираємося міняти свої традиції», — заявив представник навчального закладу. При цьому ректор і більшість викладачів — чоловіки, повідомляє агентство з посиланням на сайт університету.

Уточнюється, що японець вирішив подати документи в жіночий вуз, оскільки не хотів учитися в приватному навчальному закладі. Єдиним державним закладом, де вивчають дієтологію, в цьому районі країни виявився жіночий університет.

Агентство зазначає, що сьогодні мешканкам Японії з вищою освітою не просто знайти роботу. Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе неодноразово обіцяв зайнятися їх працевлаштуванням у рамках своєї економічної стратегії розвитку, яка отримала назву «абеноміка». За інформацією Bloomberg, тільки 6,2% жінок займають керівні посади в країні.