Закон і Бізнес



1150


В Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбувся з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ для призначення членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Як повідомили „ЗіБ” в Університеті, до складу Комісії було запропоновано 2 кандидатури: кандидат юридичних наук, заступник декана юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Михайлович Ковальчук та доктор юридичних наук, професор кафедри теорії держави і права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Станіслав Петрович Погребняк.

За результатами таємного голосування членами Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів призначено О.М.Ковальчука та С.П.Погребняка.

Нагадаємо, III З’їзд адвокатів України, який відбувався в Мукачеве 20-21 листопада, обрав до складу Комісії Анатолія Коваленко.

Відповідно до Закону про прокуратуру Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів є колегіальним органом, який відповідно до повноважень, передбачених цим Законом, визначає рівень фахової підготовки осіб, які виявили намір зайняти посаду прокурора, та вирішує питання щодо дисциплінарної відповідальності, переведення та звільнення прокурорів з посади. До складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів входять одинадцять членів, які є громадянами України, мають вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше десяти років, з яких:

1) п’ять прокурорів призначає всеукраїнська конференція працівників прокуратури;

2) дві особи (вчених) призначає з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ;

3) одну особу (адвоката) призначає з’їзд адвокатів України;

4) три особи призначає Уповноважений Верховної Ради України з прав людини за погодженням з комітетом Верховної Ради України, до предмету відання якого належить організація та діяльність органів прокуратури.