Закон і Бізнес


КСУ отримав подання щодо Закону про люстрацію


20.11.2014 17:09
2464

20 листопада до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 6 частини першої, пунктів 2, 13 частини другої, частини третьої статті 3 Закону України «Про очищення влади» від 16 вересня 2014 року № 1682–VІІ.


Згідно з Регламентом Конституційного Суду України, конституційне подання передано на вивчення в Секретаріат Суду.

З текстом конституційного подання можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, відповідне рішення було прийнято пленумом ВСУ 17 листопада. Окрім того, судді пропонують розробити та внести до Верховної Ради України законопроект,  у якому:

1) забезпечити реалізацію принципів верховенства права та законності, індивідуальної відповідальності та презумпції невинуватості згідно з основними засадами, визначеними в частині другій статті 1 Закону № 1682-VII;

2) передбачити у процесуальному законодавстві порядок перевіркизаконності та відповідності принципам верховенства права судових рішень, визначених у пункті 13 частини другої та частині третій статті 3 Закону № 1682-VII. За результатами перевірки вирішувати питання про юридичну відповідальність суддів.

Закон і Бізнес