Закон і Бізнес


Корейці навчатимуть українців електронному врядуванню


03.08.2012 11:54
1435

Українські урядовці будуть регулярно консультуватись та навчатися у своїх Південнокорейських колег електронному врядуванню, оскільки Корея вже два роки поспіль посідає перше місце у Щорічному огляді електронних урядів світу серед 190 держав.


Про питання розвитку українсько-корейського співробітництва з питань інформатизації та електронного врядування йшлося на зустрічі, в якій взяли участь голова Держінформнауки Володимир Семиноженко і Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Кім Ин Цжун. У ході зустрічі обговорювались перспективи українсько-корейського співробітництва у сфері електронного врядування та ІКТ.

«У наших держав склались міцні партнерські взаємини за багатьма стратегічними напрямками: наука, освіта, трансфер технологій. Для України важливим є обмін досвідом в тих питаннях, де Південна Корея є абсолютним лідером», - заявив голова Держінформнауки.

Під час зустрічі були висловлені та підтримані пропозиції щодо організації постійних консультацій південнокорейських фахівців з питань впровадження електронного урядування в Україні, навчання українських фахівців в сфері електронного урядування в Республіці Корея, створення на базі Національного центру  електронного урядування Українсько-Корейського центру інновацій в сфері електронного урядування, розвитку співробітництва з приватним сектором і органами місцевого самоврядування, зокрема щодо реалізації пілотного проекту «Електронна Дніпропетровщина».

За підсумками зустрічі утворено двосторонню Координаційну робочу групу для детальної підготовки усіх пропозицій, які будуть розглядатися сторонами в середині серпня цього року.