Закон і Бізнес


ВАСУ заперечує заяву Шуфрича щодо тиску на суддів


30.10.2014 16:37
13745

Нестор Шуфрич стверджує, що один з високопосадовців Адміністрації Президента начебто давав прямі вказівки Голові Вищого адміністративного суду України Олександру Нечитайлу щодо розгляду позовів, які можуть надходити з Донецької області, на користь провладних кандидатів.


Про це народний депутат заявив 29 жовтня 2014 року в ефірі телеканалу «Інтер» (програма «Подробиці»), говорячи про встановлення результатів виборів народних депутатів на деяких виборчих округах Донецької області, повідомили „ЗіБ” в ВАСУ. 

В свою чергу в ВАСУ заявляють, що ці висловлювання є неправдивими і такими, що підривають довіру до адміністративного судочинства в Україні та особисто до Голови Вищого адміністративного суду України, а також до всіх суддів системи адміністративних судів.

„Особливу загрозу такі голослівні висловлювання та політичні заяви становлять у період виборчого процесу та вирішення адміністративними судами справ, пов’язаних із виборами народних депутатів України.

 Вищий адміністративний суд України розцінює такі заяви як тиск на суди і суддів та прагнення вплинути на подальші судові рішення адміністративних судів”, - сказано в заяві ВАСУ.