Закон і Бізнес


Депутати мали намір заборонити мат в ефірі. Не вийшло


21.06.2012 16:09
1445

На сьогоднішньому засіданні ВР було прийнято рішення зняти з розгляду законопроект про внесення змін до Закону «Про захист суспільної моралі».


Проект № 7132 було зареєстровано у ВР ще 15 вересня 2010 року, а через рік - 22 вересня 2011 року - доопрацьовано. Сьогодні ж було прийнято рішення не розглядати даний документ у зв'язку з його неактуальністю, помилковістю.

Згідно з проектом забороняється проведення видовищних заходів, виготовлення та обіг продукції, яка пропагує українофобію, ксенофобію, антисемітизм, тероризм та інші явища, які заподіюють шкоди суспільній моралі.

Також нормами проекту вводиться заборона на розміщення оголошень про інтимні зустрічі за винагороду в різних ЗМІ, а також будь-яким іншим способом. Крім того, автори проекту хочуть заборонити вживання нецензурних лайливих слів та брутальних слів у продукції друкованих ЗМІ, в телевізійних і радіопрограмах (що транслюються з 6:00 до 23:00, за винятком каналів з обмеженим доступом), в рекламі, мобільному контенті, комп'ютерних іграх і інших іграх для дітей, у видавничій продукції, розрахованій на дітей, а також дитячій відео-та аудіопродукції, фільмах, що не мають обмеження глядацької аудиторії або розрахованих на глядацьку аудиторію до 16 років.

Замість цього з метою зупинити моральну і духовну деградацію суспільства депутати пропонують вводити в «світ» побільше соціальної реклами, програм, що пропагують етичні цінності, духовне та культурне надбання українського суспільства, і т. д.

Юрлига