Закон і Бізнес


Відзначеним орденом Небесної Сотні гарантували пільги

Ці пільги поширюються також на родичів героїв


22.09.2014 09:02
1598

Громадянам, нагородженим орденом Героїв Небесної Сотні, надаватимуться пільги і гарантії щодо виплати щорічної грошової допомоги, права на пільговий проїзд, пенсійні виплати, забезпечення паливом, ліками, санаторно-курортним лікуванням, надання знижки на комунальні послуги.


Встановлення таких пільг передбачено Законом №1661-VII „Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб, які нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні” (проект №4562а), який днями було підписано Президентом України Петром Порошенко.

Зокрема, Законом віднесено осіб, нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні, до осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Статус особи, яка має заслуги перед Батьківщиною, надає відзначеним орденом Героїв Небесної Сотні наступні пільги:

- звільнення таких осіб і членів їх сімей, які проживають разом з ними, від квартирної плати незалежно від форми власності житлового фонду, від оплати комунальних послуг (водопостачання, каналізація, газ, електроенергія, гаряче водопостачання, центральне опалення, а в будинках, що не мають центрального опалення, - надання палива, придбаного у межах норм, установлених для продажу населенню, та інші види комунальних послуг), від оплати скрапленого балонного газу для побутових потреб, від плати за користування домашнім телефоном і позавідомчою охоронною сигналізацією житла незалежно від виду житлового фонду. Зазначені пільги зберігаються за дружиною (чоловіком), батьками померлих осіб, нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні, незалежно від часу їх смерті;

- безплатне поховання з військовими почестями померлої (загиблої) особи, нагородженої орденом Героїв Небесної Сотні.

Цей статус також гарантує особам, відзначеним орденом Небесної Сотні, право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Закон і Бізнес