Закон і Бізнес


«Картку киянина» отримають люди без київської прописки


16.09.2014 14:16
22478

Невдовзі на обговорення депутатів Київради і громадськості буде поставлено питання щодо розширення переліку осіб, які можуть користуватись перевагами соціальної «Картки киянина».


Таким чином, отримати її зможуть не лише зареєстровані жителі столиці, а й громадяни, які тут мешкають і працюють, повідомляє „ЗіБ” з посиланням на КМДА.

«Підготовлено проект рішення сесії Київради, який буде надано на вивчення депутатам та обговорення громадськості. Це нормально – отримати картку та користуватися частиною пільг, якщо живеш і сплачуєш податки в Києві», – повідомив радник Київського міського голови Дмитро Турчак. За його словами, невдовзі буде розширено перелік банків, які видаватимуть цей документ. Пріоритет надаватиметься тим банкам, які в цей час зможуть виконувати всі необхідні зобов'язання. 

Понад 400 тисяч жителів столиці вже мають «Картку киянина». Проект передбачає адресну допомогу малозабезпеченим громадянам за рахунок міського бюджету. Здебільшого «Картку киянина» використовують для безкоштовного проїзду й отримання соціальних знижок в аптеках і супермаркетах.