Закон і Бізнес


Справа по «Конча-Заспі» завершилася

Юристи ЮК «Юскутум» виграли справу в АК «Київенерго»


№24 (1063) 09.06—15.06.2012
3156

ДП «Санаторій «Конча-Заспа», чиї інтереси представляла ЮК «Юскутум», довело в суді неправомірність застосування підвищених тарифів до державних підприємств.


   Цей спір став наслідком конфлікту між Київською міською державною адміністрацією і Президентом. У 2008 і 2009 роках КМДА здійснила різке підвищення тарифів на електроенергію, проте указами Президента ці рішення було скасовано. У справі були два аспекти. Правовий: чи мав Президент повноваження планомірно відміняти вказані рішення КМДА. Матеріальний: важливо було довести алогічність непідйомних для бюджетних організацій тарифів.

   Справа з обгрунтування незаконності застосування підвищених тарифів для санаторію «Конча-Заспа» стала однією з перших, в рамках якої у всіх трьох судових інстанціях було успішно представлено правову позицію держустанови.

  АК «Київенерго» з свого боку спробувала використовувати рішення районного суду загальної юрисдикції для перегляду справи по нововиявлених обставинах. 23 травня Господарський суд м.Києва розглянув докази ЮК «Юскутум» про безпідставність наданих аргументів АК «Київенерго» і ухвалив, що ухвалення іншого рішення, навіть у схожій справі, не є нововиявленими обставинами.