Закон і Бізнес


Керівництво суду працюватиме на рівних з іншими суддями


104


З’їзду суддів пропонують скасувати положення щодо дозволу зборам суддів визначати особливості розподілу судових справ при вирішенні питань про передачу справ на розгляд суддів, що займаються адміністративні посади.

З відповідним проханням суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Роман Брегей звернувся до позачергового з’їзду суддів, Ради суддів України та Уповноваженого ВР з прав людини.

Зокрема, суддя просить винести на розгляд з’їзду суддів питання про скасування рішення Ради суддів України від 24.12.2010 №33, котрим внесено зміни до пп.3.1.7 п.3.1 Положення про автоматизовану систему документообігу суду в частині надання зборам суддів визначати особливості розподілу судових справ при вирішенні питань про передачу справ на розгляд суддів, що займаються адміністративні посади.

Відзначимо, причиною для такої ініціативи судді стало рішення зборів суддів Кіровоградськогоокружного адмінсуду, яким було зменшено коефіцієнти навантаженя на суддів, котрі обіймають адміністративні посади. Раніше Р.Брегей оскаржувавдане рішення в судовому порядку, однак, позитивного результату не отримав.

Нагадаємо, позачерговий з'їзд суддів продовжиться25-26 вересня.

Закон і Бізнес