Французькі ресторани зобов’яжуть оберігати кулінарну репутацію країни
Влада Франції вимагає від рестораторів позначати логотипом «домашнє приготування» страви, які було створено в ресторані. У такий спосіб клієнту дадуть зрозуміти, що інші страви доставили до закладу в готовому вигляді і інше розігріли перед подачею.
Таким чином, влада за допомогою закону, який уступить у силу з наступного року, сподівається захистити кулінарну репутацію країни. Під дію закону підпадають усі кафе і ресторани швидкого харчування, доставлення їжі і відкриті кіоски, які торгують їжею. Згідно з новими правилами логотипом «домашнє приготування» мають позначати ті страви, які приготували в самому ресторані з використанням «сировини». На ресторани, що неправильно використовуватимуть новий логотип, можуть накласти штрафи, повідомляє агентство Reuters.
При цьому при приготуванні страв, які вважаються «домашніми», ресторанам дозволено використовувати, зокрема, охолоджені, заморожені, запаковані у вакуумну упаковку, очищені, нарізані, а також копчені продукти. Дозволяються оптові поставки в ресторани таких продуктів, як шинка, сир, паста, хліб, листкове тісто, сировина для соусів, які також можна використовувати для створення «домашніх» страв. Проте, приміром, французька картопля-фрі не вважатиметься стравою «домашнього приготування», якщо скибки картоплі доставили до закладу в замороженому вигляді. У деяких випадках ресторани можуть позначати логотипом страву, приготовлену з «недомашніх» продуктів, якщо вкажуть марку і виробника цих продуктів.
За даними Reuters, в минулому році, коли закон перебував у стадії розроблення, дослідження федерації ресторанної галузі показало, що 31% французьких рестораторів зізналися у використанні принаймні кількох уже готових страв.
Деякі критики нововведення стверджують, зокрема, що нові правила настільки незрозумілі, що не досягають своєї головної мети — надавати клієнтам чітку інформацію про замовлені ними страви і про спосіб їх приготування.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!