Кожен третій німець їстиме комах, якщо їх добре приготують
Майже третина жителів Німеччини, в принципі, готова купувати і споживати продукти, виготовлені з комах. Якщо буде смачно і корисно.
Водночас, усупереч стереотипам, тільки 28% німців постійно їдять м’ясо або ковбасу. А ось овочі та фрукти щодня на столі у 71%, молочні вироби — у 64%. Такі результати показало дослідження «Німеччина, як вона їсть», яке щорічно проводить міністерство продовольства і сільського господарства країни.
Для 99%, як і в попередні роки, найважливіший критерій при виборі продуктів харчування — «щоб було смачно». Ця обставина створює певні труднощі для уряду. Багато експертів вимагають від міністра подбати про ухвалення закону, що зобов’язує виробників продуктів харчування зменшити в них вміст цукру, солі, жирів і калорій. Мова при цьому йде про все популярніші в Німеччині напівфабрикати і готові страви.
Втім, чиновники міністерства визнають, що «смачне і корисне — не завжди одне й те саме». Радикальне скорочення вмісту цукру або жиру в продуктах харчування зробить їх корисними, але не завжди смачнішими. Ось і розробляють, наприклад, технологію, що уможливить робити з цукрового буряку низькокалорійний цукор.
Причому, як показало дослідження, вартість продуктів харчування має для німців все менше значення. На ціни звертали увагу в 2018 році тільки 32%. Правда, серед малозабезпечених ця частка значно вища — майже половина.
Помітні відмінності в продовольчому наборі між сходом і заходом Німеччини. У колишній НДР їдять набагато більше не тільки овочів і фруктів, але також м’яса і ковбаси. Частка ж вегетаріанців і веганів у країні залишається вкрай незначною — 6 і 1% відповідно.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!