Закон і Бізнес


Кошти на добудову нового приміщення для Дарницького райсуду знайти можна

Було б бажання


Правосудие, №13 (698) 26.03—01.04.2005
1903

Лідер Християнсько-ліберальної партії України Леонід Черновецький вважає, що уряду слід більше перейматися фінансовими проблемами українського правосуддя.


Лідер Християнсько-ліберальної партії України Леонід Черновецький вважає, що уряду слід більше перейматися фінансовими проблемами українського правосуддя.

Парламентар звертає увагу міністрів, зокрема, на те, що Дарницький районний суд м.Києва, будинок якого постраждав від вибуху в лютому 2004 року, донині працює в цій напівзруйнованій будівлі. Причому невідомо, коли відновиться нормальна робота суду, адже в державному бюджеті на 2005 рік видатків на це не передбачено.

Так, згідно з попередніми розрахунками, повідомляє Л.Черновецький, посилаючись на лист заступника голови ДСАУ І.Балаклицького, на добудову приміщення, в якому планується розмістити Дарницький райсуд, необхідно 40 млн грн., що вдвічі більше від загального обсягу капітальних видатків, котрі передбачені в держбюджеті на утримання загальних місцевих судів. До того ж, підкреслює лідер ХЛПУ, частина цих видатків, що передбачалася на будівництво, на початку року була розподілена між тими об’єктами, роботи на яких були розпочаті в попередні роки.

Л.Черновецький вважає, що уряд мусить віднайти кошти на відновлення нормальної роботи Дарницького райсуду. Як пропонує парламентар, це можна зробити шляхом включення відповідного об’єкта до переліку проектів, на які спрямовуються кошти субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на виконання інвестиційних проектів у 2005 році.