Закон і Бізнес


Дружба с интуицией

Юристы учились рисовать женственность и не бояться быть финансово успешными


№31 (1381) 04.08—10.08.2018
Алина ПРИШЛЮК
16814

Интуиция есть у всех, однако обычно женщины игнорируют ее, во всем слушаясь ума. Если же с ней подружиться, она способна изменить жизнь к лучшему.


Чергове засідання жіночого клубу Асоціації адвокатів України присвятили «Кольорам фінансової успішності». «Коли до мене звертаються по допомогу, я запитую: ви хочете, щоб я зробила вас щасливим, чи самі це зробите? Більшість людей чекає на чарівну паличку, яка все в їхньому житті владнає. Однак такого не буває, це не реально. Все, що може зробити тренер, — змінити ваше мислення так, щоб ви самостійно досягли поставлених цілей», — розпочала автор методу імпровізованого малюнку Катерина Кузнецова.

Спершу вона запропонувала намалювати свою жіночність — не задумуючись, за 30 с. Адже основа методу імпровізованого малюнку, з яким працює психолог, полягає в тому, щоб видобути з підсвідомості те, що ми самі від себе приховуємо, і, як наслідок, отримати самоусвідомлення.

У чоловіків все просто: вони живуть розумом. У них краще працює ліва півкуля мозку, яка відповідає за логіку. Жінкам у сучасному світі значно складніше, адже їхня сильна сторона — інтуїція. Займаючи керівні посади, досягаючи кар’єрного зростання, вони розвивають у собі логічне мислення, в той час як інтуїція відходить на другий план. Тому тренінги, які допомагають розвивати підсвідомість, для жінок дуже корисні.

Часто, коли людина не може чогось досягнути, їй просто це не потрібно. Вона транслює ілюзії як справжні бажання і наміри. «Треба зрозуміти: я хочу чи я думаю, що хочу? Адже досягати треба реальної мети, а не ілюзорної, «як у всіх», — каже К.Кузнецова.

Далі вона запропонувала зобразити фінансову успішність. Малюнки виявили багато страхів та бажань, які стоять на перешкоді. Виходить, жінки просто бояться бути фінансово успішними. Страхи абсолютно різні: втратити близьких людей, свободу, сім’ю, друзів і навіть себе. А дехто просто задоволений тим, що має.

Кожну негативну установку, що існує у нашій підсвідомості, психолог порадила замінити на позитивну. Наприклад: я втрачаю свій час, однак у мене збільшуються можливості за рахунок зароблених грошей, я втрачаю можливість займатися домашнім господарством, однак зароблені кошти дозволять найняти хатню робітницю. Важливо не лише хотіти фінансової успішності, але й прийняти себе в ній.

Мотивацією та джерелом успішності є насамперед щирість. Треба зізнаватися собі у страхах та мріях. А головне — треба просто «відчути», що слід робити. Адже інтуїція — це здатність одночасно опрацьовувати багато різноманітної інформації, бачити проблему в цілому, не вдаючись до аналізу.

К.Кузнецова помітила на малюнках багатьох учасниць відсутність балансу між чоловічим і жіночим. Жінки тягнуть на себе ковдру, намагаючись щось довести, домінувати, вказувати й заробляти більше, ніж чоловіки. Психолог порадила припинити це робити, не намагатися перевершити в усьому своїх половинок, а дозволити частину фінансових проблем розв’язати чоловікам. Адже жінка іноді має бути просто жінкою. Це важливо для збереження сім’ї та родинного щастя.

Також треба припинити висловлювати претензії. Вони не несуть у собі нічого хорошого, творчого і позитивного, а тільки руйнують.

Учасницям тренінгу К.Кузнецова порадила скласти список із 45 досягнень і похвалити себе за них. Це додасть упевненості, а також допоможе у спілкуванні з іншими. Адже людина, яка вміє хвалити і цінувати себе, цінуватиме інших. А комунікативні зв’язки — одна з основ успіху в сучасному світі.

Про метод імпровізованого малюнку позитивно відгукнулася засновниця жіночого клубу ААУ Катерина Власюк: «Одного разу ми з подругами заради експерименту потрапили на тренінг К.Кузнецової. І життя дуже змінилося. Наприклад, одна моя подруга, яка займалася виключно кар’єрою і була впевнена, що не потребує сім’ї, протягом року вийшла заміж і народила дитину. Я також бачу позитивні зміни у житті. Це неабияк допомагає розібратись у собі».