Закон і Бізнес


Ще один член ГРД залишає раду


13.06.2017 14:50
7400

Громадська рада доброчесності за останні два місяці покидає вже третій член. В цей раз складу ОСД вибуває Леонід Маслов після того, як його колеги засудили неетичні висловлювання в соцмережах.


Таку заяву член ГРД оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук, передає «Закон і Бізнес».

«Чимало своїх зусиль, здоров'я і власних ресурсів я поклав заради того, щоб Громадська рада доброчесності ефективно працювала. Ця самовідданість спільній справі змушує мене "подати у відставку", щоб не зіпсувати плоди цих зусиль», — написав він.

Л. Маслов відомий своїми дописами у соціальних мережах, які багато суддів вважають образливими. Та не тільки судді звертали увагу на його висловлювання: минулого місяця ГО «Український суспільно-правовий рух: Демократія через право» звернулась до ГРД та ВККС через «системні неетичні та зверхні» висловлення Л. Маслова.

Сьогодні ГРД оприлюднила офіційну заяву, в якій категорично засуджує неетичну поведінку. 

«Будь-які прояви мови ворожнечі, образ, неетичних висловлювань й інших видів приниження людської гідності як в соціальних мережах, так і поза віртуальними просторами неприпустимі. З огляду на це Громадська рада доброчесності категорично засуджує образи і інші прояви приниження людської гідності як своїми членами, так і іншими особами», — говориться у заяві.

Нагадаємо, раніше зі складу ГРД вибули Петро Варишко та Катерина Чорна.

Закон і Бізнес